awak klik saya happy =)

Friday, April 6, 2012

melbourne part 1:packing

assalamualaikum,,
selamat malam.

saat entry ni tertulis,genap jam laptop aku pukul 1.01am...baru beberapa jam balik dari meronggeng mencari barang2 keperluan di TS (time square).arg tak perlu kot mention beli barang kat mana. ada kawan aku cakap shopping kat TS mcm shopping kat pasar malam.perhh gilo kaya die ;| ok just a silly joking.haha. actually enrty  ni aku tulis sebagai tanda kenangan antara aku dan melbourne. saat ni aku tak bertolak lagi ke melbourne. flight aku pukul 1.30pm hari jumaat bersamaan dengan 15 Jamadilawal 1433 hijrah ataupon dalam bahasa omputihnnya 6 april 2012 bersamaan dengan musim luruh di melbourne ;)

seriuslly aku memang tak pernah jangka akan dapat peluang macam ni .peluang yg dtg sekali seumur hidup. Allah bagi peluang kpd aku untuk merasai hidup diperantauan.terima kasih ya Allah. nak sampai ke tahap ni memang  byk sgt halangannya sampai aku down,lemah,merajuk,menyampah,meluat semua ada pada satu2 masa tu. sampai satu tahap yg kritikal,aku tak nak jumpa langsung dengan ahli kumpulan aku.aku melarikan diri drp mereka. jahatnya aku. tanggungjawab yang da diamanahkan kat aku,aku tak jalankan dengan baik.ampunkan aku ya Allah. ;( yg tu part kerja berkumpulan.memang sgt2 mencabar keprofesionalan aku. cukupla yg tu hanya aku dengan Allah je yg tau.

malam ni pula jam laptop aku menunjukkan pukul 12.45 am.. yerpp still tak tidur lagi sebab gigih menyiapkan assignment =.=! esok pagi da nak pergi tapi assignment baru nak siapkan.bagus betul budak ni..huargggg...
batch one da selamat naik flight pada pukul 9.30pm tadi.. curious nak taw kat mana la dierg sekarang.lenakah tido mereka. apa yang mereka buat. hanya doa dari jauh saja yang aku boleh kirimkan. insyaAllah esok malam giliran aku pula menyusul sampai ke sana..doakan kami semua selamat

dear coursemate, have a safe journey whereever you are..pulau redang or melbourne.. struggle for your holiday okiesss.. take the opportunities also chance given by God! last but not least, happy holiday guys!

lot of love,,
Melbourne City Night - Melbourne, Victoria

melbourne city during midnight ;)
subhanallah cantik ;))

3 comments:

nur nadia said...

bestnyer...ade buah tgn x? huhuhu

Nurfashareena Safiaee said...

fazzz! bestnye g melbourne! aku jelesss

✿...fazilahpajil...✿ said...

mama,,jgn jeles t ada rezki kte p sne lgi ok ;)

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...