awak klik saya happy =)

Wednesday, December 29, 2010

360 degree!!!

aku adalah wanita yang tidak tahu untuk meluahkan, mengatakan dan tidak tahu menulis juga..
tidak pandai berpuisi, berseloka, berpantun apatah lagi bersajak..
yang bisa aku lakukan adalah berperang dengan diri sendiri..
bermonolog, menconteng-conteng menunjukkan perasaan dan pemikiran diri yang bercelaru..
mana hala tujuku? mana impianku?mana pergi pelangi indah hidupku?
aku tak tahu.aku tak mengerti.

dulu komik sekarang novel
dulu  daging sekarang sayur
dulu  kanak2 sekarang dewasa
dulu pemberontak sekarang penyabar
dulu menceritakan sekarang meluahkan
dulu hiburan sekarang tanggungjawab
dulu bersendirian sekarang berkawan
dulu mendengar sekarang membaca
dulu sorang2 sekarang berkongsi
dulu tak suka  sekarang  suka
dulu susah sekarang senang
dulu adik sekarang kakak

ini la kehidupan.masa berlalu terlampau pantas sehingga tidak
sedar diri sudah semakin dewasa.
semakin banyak tanggungjawab yang tergalas dibahu
kiri dan kanan.
memang complicated.
tapi jawapannya tetap sama
"makin lama makin banyak tanggungjawab"


Tuesday, December 28, 2010

Cinta Hakiki Versus Cinta Jahiliyah

" Apabila seseorang itu berkahwin,maka sempurnalah separuh daripada agamanya "



cinta yang hakiki adalah cinta yang cinta yang dibina
semata-mata kerana Allah dan diiringi niat untuk berkahwin
kerana hanya dengan perkahwinan separuh agama itu dapat disempurnakan.

cinta jahiliyah adalah cinta yang penuh hawa nafsu, melanggar hukum Allah,
pergaulan bebas,pendedahan aurat dan melanggar perkara-perkara asas bagi seorang
muslim


Monday, December 27, 2010

Malaysia terbaek, Indonesia kecewa...

salam....
fuhhhh rasa teruja tengok pemain negara beraksi dengan penuh bergaya...dalam keterujaan tu ada juga yang kena ambil iktibar.iyelah pape pun y kita buat jangan terlampau ikutkan perasaan nanti tak pepasal ada orang terkorban jadi mangsa. macam yang berlaku malam tadi sape2 yang tak tahu meh sini bace..meh2 dekat dengan mama...huk3..

ok nak story ni,malam tadi masa syok2 tengok bola tetiba sepupu cilikku matikan tb..pehhhh..berapi je kiterg..mane tak nye tengah hangat tetibe jadi kelam..pehal budak ni aku tertanya2...upenye die geram sebab kiterg sibuk tengok bola sampai lupa nak layan celoteh die..cehhh tunjuk geram la tu...budak2 kate kan..xpe..

ok sekarang nak cite pulak pasal geram orang beso..kalo budak2 tunjuk geram cumil lagi tapi kalo orang y da berusia tunjuk geram rase macam nak bagi penampaww je...mane taknye den tak geram ada tengah main bola tetibe ada lak penyokong yang tak puas hati halakan pancaran laser dengan baling mercun kat tengah2 padfang bola..ape kes ni?nak tengok bola ke nak tunjuk hebat?kalau rasa diri tu da hebat sangat p turun padang la..nak buat kecoh pulak..aisehhh bikin wa panas je...skunk ni mmg wa tengah panas coz xda air kat kolej..pehh memang kena la dengan jiwa wa...

tapi pape pon memang tak rugi wa terpacak depan tb kat umah tengok bola ramai2..kalau kat kolej tak bes coz ramai siswa yang tengok..wa tak join laki tengok bola ye..

then memang terbaek la pemain Malaysia coz dapat bedal skuad garuda dengan 3-0..terbaek wokk!!!yang paling wa suka tengok masa Safee Sali golkan jaring yang pertama..memang berstyle dan bergaya sangat2..serius wa tak tipu..tak caya pla cari kat youtube..lagi satu wa memang berkenan sangat2 dengan penjaga gol skuad harimau kite,Fahmi orang pantai utara katenye..memang bes la die..terbaek jugak..macam pemain y da vateran.cekap,bergaya,pantas la..senang cakap memang thumb up hebat!!!

pasni ada lagi satu game kat stadium gelora bung karno hari radu ni..so harap2 Malaysia menang dengan bergaya .kita da lama dahagakan kemenangan dalam sukan bola sepak ni.da lame sangat.nak menang kat tempat orang memang agak sukar tapi wa caye pemain kita leh buat yang terbaek an..tapi kalo Indonesia nak menang lagi susah rasanya sebab skuad garuda kena garingkan 4 gol tanpa dibolosi skuad harimau Malaya.

Pape pun kita semua kena doakan agar pemain2 kita diberi kekuatan untuk menentang skuad garuda yang dikatakan sebagai jaguh kampung tu..erk bukan wa yang cakap ye.orang surat khabar yang cakap.wa tolong bagi taw je.hehe..

go!go Malaysia go!

p/s: batuk wa nampaknye makin teruk.terpaksa la wa jumpa doktor walaupon wa tak suke..


Thursday, December 23, 2010

...UNTITLED...

kalau orang yang kita suka panggil
'sayang'
hati berbunga-bunga
bagai
bunga kat kebun Mak Eton
kembang semangkuk Flirty Myspace Comments

i lap you,u lap me...tak gitu..

tapi
kalau orang yang kita tak suka panggil
'sayang'
tak rasa macam nak
bagi penumbuk sejibik ke?
Animated Pictures Myspace Comments
ish3...
untung lah ada orang sayang
ye dakk...



Wednesday, December 22, 2010

petua untuk hilangkan batuk dengan pantas

Hello! Myspace Comments

salam......
resepi hari ni ialah....
cara2 hilangkan batuk dengan pantas dan berkesan..
memandangkan aku pon batuk sama dek kerana cuaca
kat uk yang tak berapa menentu ni,so ak pon decide nak
google je kat internet.cepat,mudah dan pantas tak macam rapid..
cara2 nya senang sangat sampai budak tadika pon leh buat la..
tak payah nak jumpa doktor,korang juz bace je aku pon blog tiap mase..
muahahahaa...
ok kite teruskan lagi agenda kita..
senang je..
amik la ubat sapu yang panas or senang guna minyak panas jer..
maksud aku minyak urut bukan minyak goreng ikan ye tuan puan..
sapu kat tapak kaki sebelum tidur ye..
then sarungkan stokin..
mudah-mudahan badan tak masuk angin dan batuk pon hilang dengan segera..
okei selamat mencuba....Get Well Myspace Comments


p/s: musim2 salji ni rajin2 la minum air suam..kalo tak suara anda akan bertukar menjadi lebih rockers dari biasa.

Monday, December 20, 2010

trimas inchek nuff...

muahahaha suke suke...
inchek nuff da bagi gaji...
walaupun tak seberapa tetapi happy & bersyukur sangat..
ni yang rasa nak jadi blogger tegar ni..hahaaha
kalo ada masa boleh la jugak layan...
kalao tak caye meh sini aku tunjuk sikit...
tadaaaaaa!!!!!!!

tu la tak caye lagi,,,
hahaha...

p/s: agak2 10 tahun lagi boleh la kot pergi melancong...

nescafe 3 in 1 merosakkan jantung dan buah pinggang

info ni aku terbaca masa blogwalking pepagi buta.memandangkan takda benda nak buat laju je tangan mengklik godak-godak pape yang leh digodak kat dalam lappy ni.hasil daripada kajian yang aku buat,hasilnya sangat memberangsangkan uolz,,dan hasilnya...........................................
..................
..................
..................
..................
nescafe adalah tidak baik untuk buah pinggang manakala krimer yang ada dalam nescafe itu adalah sangat2 merbahaya untuk kesihatan jantung anda.kalau nak tahu krimer ni sebenarnya diperbuat daripada kelapa sawit (non dairy creamer).oleh itu kalau sayangkan jantung anda makanlah quaker oat yer.

......sayangi diri anda sebelum menyayangi orang lain......

Sunday, December 19, 2010

mood langsung tak nak singgah

apa khabar?
aku hidup lagi..
rindu rumah..
tak ada perasaan sebenarnya..macam tak seronok je..

uuuuwahhhhh!!!
tak seronok!tak seronok!tak seronok!!!
nampaknye mental aku masih tak betul lagi..
dek kerana malas maw mengemas bilik yang da sebulan kena tinggal + takde rmate nak diajak bermanje-manje..
sob3..
rasa indahnya kalo ada kat rumah balik..
mamamiaaaaaaa!!!!

sudahhh!!
aku da wat keputusan nak balik rumah sepupu aku minggu depan..
yuhuuuuu....
yang penting aku tak homesick...
penat da taip..
mud memang xnak menyinggah dengan aku...
harap korang dapat bersabar dengan kerenah aku yang tapape..
jangan marah aku nanti aku nangis xde sape nak pujuk..
belum ada hubby yang maw memujuk2 yer..
baek aku kawin cepat..
tenang jiwa xde la jiwa kacau serabut macam ni...
muahahaha...

Friday, November 12, 2010

cheritera aku,dia dan kamu

tengok tajuk kat atas macam tajuk2 novel je kan..memang aku nak wat novel pon.novel satu sem kat ukm..haha banyak sebenarnye yang aku nak cerita tapi malas la.kang semua orang bosan lak.bek aku letak gambar je korang discribe sendiri.mana taw blog aku leh jadi fofules macam blog Erine Nadia Marcellow tu..ala xkan tak kenal kot..pernah jadi cover girl majalah ape tah.lupe la.. orangnye cumil,bergaya,bijak dan yang paling penting gambar yang dia letak semua sangat2 menarik.yela abg dia kan photographer..mesti la dia yang jadi model..fotogenik lagi..ceh stalker glek aku ni..huhuhu..tak ada la suke tengok blog dia yang ceria meria tu..

tengok aku da melalut ni.tape2,berbalik pada blog aku..kat sini aku nak share kenangan2 terindah dengan yang tersayang dan disayangi oleh semua..aku la tu..haha (gelak orang perasan)..sila la jenguk2 mana2 yang berkenan yer..erk maksud aku gambar yang korang rasa cute..hehe (bukan orangnye)

pe lagi jom kte usyaaaaa!!!!
.
.
.
.
.
.

shopping time tuk anak-anak dara yang sangat cumil!!!


beli baju je,,


terbeli kasut pulak,,


tengok hasilnya semua kami borong sakan,,aisshhh..


hari pra statistik di UM


orang lain sibuk mencari bahan kiterg p bergambaq na..


setelah penat berjalan kesana kemari..xwat pape pon penat..


ni la mastermind kos kami,,ohh ayahanda!!



alamanda putrajaya...


teringin nak nek bende ni tapi tak muat pulak,,


aksi dalam tandas,,panas!!!
hahaha,,,



cehh anak sape yang rajin sangat tuu,,,


study kat PTSL...sejukkkk!!!


cik syuhada lapo saye tolong cuapkan,,,
nyamm2 ala2 secret recepi gitu...


orang belakang tu marah kat kite la,,,


jangan tiru aksi ini,,
huhu..

yer ini lah kehidupan saye selama satu sem..blajonye cume berape kerat je..laghanye berkerat2..
sem depan kena tingkatkan lagi ni usaha-usaha membanteras gejala2 lagha..
hahahaa..
pape pun student's life memang best ever after la...

p/s: sem depan nak pergi Genting, Sunway Pyramid, Sunway Lagoon, Pulau Redang,blablabla....
hahaha..perancangan awal,,,,

Thursday, November 11, 2010

kisah super ring dan coklat kiddies

pada zaman dulu ada seorang kanak-kanak perempuan yang sangat sukakan makanan. makanan ringan yang paling digemarinya adalah jajan super ring yang berwarna keemasan dan coklat kiddies berwarna keriangan.motif anak kecik tersebut menyukai jajan super ring adalah kerana kulitnya jajan tersebut yang sangat menarik kerana mempunyai gambar angkasawan wanita dan bercita-cita untuk bersama-sama dengan dr syed muszaphar untuk berhoneymoon di angkasa kelak..dan dengan itu terubat la rindu anak kecil ini terhadap pujaan hatinya itu.manakala kisah coklat kiddies pula sangat digemari olehnya kerana muka buku coklat tersebut yang sangat ceria dan berwarna warni menandakan itu coklat untuk kanak-kanak dan bukan untuk orang dewasa..setiap hari ayah si kanak-kanak ini akan membawa pulang cikedes kesukaan anaknya setiap kali pulang dari kerjanya.si anak ini melonjak-lonjak kegembiraan bagaikan putra raja datang meminang.muahahaha...





ni lah rupe cikedes kesukaan kanan-kanak perempuan yang cumil tu....sampai sekarang masih lagi melantak cikedes yang sama walaupun angan-angan tidak menjadi kenyataan...ye satu hari nanti tentu saja ada hero yang mampu bawak anak gadis ini ke awang-awangan yang hanya mampu dicipta oleh si gadis dan si hero berdua saja..cewahhhh!!!!

p/s p/s p/s:sob3...ad ppper lagi..xdapat nak mandi manda kat sunway lagoon....nak itooot phm x!!;c

Tuesday, November 9, 2010

angin masuk dalam perut

perut kembung?rasa  tak selesa?terlampau banyak kentut?
baca petua ni nak iklan kan sikit..heheeh..

mula-mula kupas halia yang ada kat dapur tu..
tak taw macam ne bentuk halia?ok ni gambar halia untuk tatapan korang...heehee..

cumilkan..

ok seterusnya da kupas semua, potong kecik2 then tumbuk halaus2..ok sebenarnya tak payah halus2 sangat..sedang2 je..tak halus and tak kasar...huk3..
pastu masukkan dalam gelas and bubuh air masak yang suam2 kuku..erm godak2 sikit bagi sekata..da rase agak2 lama korang godak p amik penapis, tapis hampas2 halia tadi..
air yang korang dapat tu boleh la dibuat minum masa perot korang kembung..
hampas tu korang leh la bagi kat ayam yang kembung perot gak eik...hehe..


susah ke?
nak senang p kedai mai eno secawan...
huhu..

p/s: aku pon tengah kembung perot skunk ni....
owh angin p main jaoh2 ....
kesejukan anak2 cacing aku...

Monday, November 8, 2010

L.O.V.E

balik rumah dekat seminggu
study lepak study lepak tetibe demam,,,
muntah2 segala bagai...
perut kembung,kepala pusing,badan letih..
uhhh letihnya,,,,,,,
terpaksa cancel holiday ke pahang..
sob3,,
menangis-nangis malam tu...
mak pujuk xpe len kali ada...
mak urutkan perut,mak sapukan ubat,,
abah balik dari surau terus tanya,"da makan nasi? da makan ubat?"
semua geleng kepala...dushh xslera makan..tekak loya...
mak watkan ubat kampung,paksa minum gak..
wekkkk pahit kalahkan hempedu...minum gak sampai habis..
masuk tidur tapi xleh tidur pon sampai pagi..
bangun pagi,pening pale lagi..
mandi..hilangkan pening..
buat nestum..isi perut kosong..
sambung tidur...bangun da tengah hari..mak masak bubur..
sedap,,makan satu mangkuk,habis....
loya lagi...sambung tido sampai petang..
petang mak masak sup ketam...
sedap sangat tengok dierg makan,tapi xlalu nak makan..
makan nestum,makan ubat, mandi, lepak kat bilik..
mak urut lagi sampai tertidur..
..
.
.
.
.
bangun je da hari isnin..
kena balik ukm exam tak habis lagi..
mak cakap badan panas lagi..
xpe anak mak gagah lagi boleh jalan xkan pengsan..
balik mak bawakkan segala macam makanan tuk stok seminggu..
takot xlarat nak beli makanan..
salam mak,salam abah..
cium tangan mak,tangan abah mintak berkat mintak restu..
semoga dipermudahkan segala urusan..
adik2 yang kat sekolah tu belajar rerajin yer,akak balik dulu..sayuuu,,,,
terima kasih mak,,terima kasih abah sebab jaga anak gadis mak abah yang nakal ni..
thanx gak kat kawan2 yang sudi bertanya kabar & doakan supaya cepat sembuh,,,
sayang semua!!!!
Love Myspace Comments
~hidup ini penuh dengan kasih dan sayang,,,~

Love Myspace Comments



p/s: rase macam blog ni da ada jiwang-jiwang lak eikk,,,huhu ;p
Bye Myspace Comments

Monday, November 1, 2010

mood hari ni

~lalalalalala~
tak sabar nak balik rumah esok
selamat tinggal ukm!
slamat tinggal kengkawan,,
jawab exam bek2..
eh2,,macam la aku da abes exam..kih3,,
tade2 nak balik gak umah..
rindu mak
rindu abah
rindu adik2..
rindu akak2..
rindu kucing2..
banyak lagi yang kena sebut..
pape pon bagi aku berehat dulu tenangkan fikiran yer,,
kusut dengan exam!!!
frustrated taw tak...
patah hati lagi,,
s0b3..
korang tak kan faham..
ermmmm..
nak bercuti ke Pahang sabtu ni..
jangan jeles yer,,hik3..
papai sume,,,,,,^_^

Saturday, October 30, 2010

kelakar la suami aku ni..

post ni aku amik dari fb je,,
rasa sweet sangat bila bace nie...
jom layan...!!!


Alkisahnya…aku nih ditakdirkanlah kawin dengan sorang mamat nih..ntah dari mana la datangnya…mak aku yang suruh..dia kata budak nih baik la alim la pandai la..lepas tu terus kami kawin.

Masa first time kawin tu, memang kucar kacir gak arr rumah tangga kami..dan yang aku paling tak tahan tu dia memang selalu saja buat aku sakit hati…

Eiiiii…geramnya aku!!!

Mana taknya,aku basuh baju dia sekali la ngan baju aku..then lepas basuh..nak jadi cerita..ada lah plak baju dia yang turun warna melekat kat baju aku….haihhh..memang sakit hati…baju baru kot…mahal lagi!!! Then bila aku tanya dia..kenapalah tak bagitau aku yang baju dia ada yang turun warna..dengan slumber dia kata..

”Lah..awat tak tanya…”

Eiii..geramnya aku!!!

Selang beberapa hari, dia ada ajak aku pi shopping.Ok,fine..aku ikut jer la…weekend la katakan. Lepas tu nak jadi cerita, dia punyalah excited nak pi shopping..sampai aku kalih kalih belakang..HILANG!!..

Aku cari gak dekat dekat area situ kot kot ada tapi memang hampeh…Aku try call, tak angkat..call lagi pon tak angkat..huhh..tension betul!! Then, aku amik keputusan tunggu kat kereta jer..seminit,..lepas tu dua minit,… lepas tu….SEJAM KOT!! Huhh..memang sakit hati betul!! Then bila dia mai dekat kereta, aku tanya, pegi mana? kenapa call tak angkat??!! Yang aku tak tahan, dia dengan slumber jawab..

“Lah..gi shopping la sayang…owh..ada call ekk?? Alah..lupa nak bagi tau…terlupa bawa hanset..hehe..”

Eiiii..geramnya aku!!!!

 Seminggu lepas tuh..dia kata teringin nak makan masak ayam berempah dengan masak lemak cili  api.. ok..fine…aku masak jer…Tapi memang la aku nih tak la pandai masak sangat…tapi bolehlah klu setakat nak makan kan..aku hidang bagi dia makan…Masa first time dia suap kat mulut tuh…Aku bajet dia nak kata apa-apa..Tapi dia diam..Memang tak kata apa-apa pon sampai dia habis makan..Habis makan pon tak kata apa..

Aku pon confius…dia ni no respond..sedap ka tak?? Hmm..klu ikut aku la..orang yang masak ni la kan…aku rasa ok jah lah..tapi tak tau la orang yang makan nak kata apa..huhhh…..

Esok plak, time aku on the way nak balik dari tempat keje, kereta aku plak wat hal..tak boleh start..panik gak arr aku time tuh..malam dah nih..nak masuk Isyak dah…haihh..time aku balik keje lewat2 lah keta nak wat hal..then, aku call dia…

Yang aku tak boleh tahan tu..dia dengan slumber kata..

“Lah awat la call saya…call la mekanik…ingat call saya keta awak bleh jalan??….”

Eiii…geramnya aku!!!

Tapi…dia mai jugak lepas tuh…ada lah dia check apa ntah kt depan bonet tuh…dan lepas start…terus boleh…hmmm..dalam hati…aku kata,

“bleh la jugak mamat nih nak diharap…mekanik kecil-kecilan, janji free”…

Satu hari, dia ada bagitau yang dia kena pi outstation kat overseas. Dia kata pi kejap jah…2 MINGGU!!..hmm..aku memang no komen lah…dia nak pi buat keja dia…takkan nak kata tak boleh kot…keja arkitek…biasalah…busy la kot…

Tapi..memang agak sakit hati jugak lah..bleh dia lesap macam tu jah..lepas2 naik flight....kot2 la nak call bagitau dah sampai ka..ada kat mana ka…tapi memang hampeh!!..langsung dia tak call!! Kot2 la nak bagi emel ka..tapi memang tak dak…kosong inbox!!

Eiii…geramnya aku!!!

Pagi tuh..aku basuh baju…ok..sekarang aku dah taw dah baju mana yang turun warna…aku ambik satu persatu dalam bakul nak basuh..sampai la aku jumpa bungkusan misteri dekat bahagian bawah baju-baju tuh…jeng3..huishh..siap dengan surat lagi..

Suratnya berbunyi begini:

Kehadapan isteriku (cewahhh..),

            Semoga berada dalam keadaan yang sihat sentiasa…jangan marah-marah ek..hehe..Saya bukannya apa…saja tulih surat nih..bosan…tak tau nak buat apa…hihi
            Pertama sekali…saya nak bagi tau lah..mungkin awak tak kenal saya..tapi saya kenal jer awak…sejak awak darjah 6 lagi kot!! Haha..eh..awak tak ingat ka anak Pak Mail kawan ayah awak yang mai beraya kat umah awak time tuh??!! …Masa tuh..saya nampak awak dok main masak-masak kat belakang umah…hahaha…memang sangat lucu…saya nampak awak macam 'anak patung'..comel sangat…

Ishkk..awak ni..tak berasan ker??

            Keduanya, sori la pasal hal shopping tuh..memang saja jer saya tak mau bawa hanset time tuh…hihi..takot terkantoi…yer la…saya pi cari baju awak kot!! Ingat baju yang awak kata terkena warna tuh?? Huh…memang tension..susah btul nak cari..memang patut la mahal dan memang patot la awak bengang satu hari…hihi…

            Ketiganya, pasal ayam berempah dengan masak cili api yang awak masak…hmm…mesti awak bengang kan sebab saya no respond…huhu…sebab SEDAPPPP SAAANGAT  sampai saya jadi tak terkata…Eh,saya makan dalam masa 5 minit ja kot..ikut jam dinding kat umah kita…

Ishkk..awak ni..tak berasan ker??

            Keempatnya…time keta awak rosak…hmm..awak tau tak saya CANCELLLL appointment saya dengan klien penting dari overseas sebab nak pi kat awak??!! Lepas2 tuh..jenuh saya nak pujuk diorang balik…Tau tak saya langgar smua traffic light merah!! Baju saya basah dengan peluh masa saya sampai kat awak??

Ishkk..awak ni..tak berasan ker??

            Tapi lepas saya tahu saya kena pi outstation kt overseas..saya lagi seronok…happy glerr..sebab saya tau awak mesti rinduuu kat saya kan..kan2?? Saya memang saja jer tak call awak…hihi…tapi saya ok jah…saya rasa saya dah sampai dah kot lepas awak baca surat nih…

“Wow,look at the Eiffel Tower!! Fuyoo!!! Cantik kot!! “

Hahahahahaaaaaaaa..jangan jeles..(^-^)

            Last but not least…awak..awak jangan nakal-nakal ekk…sebab saya saaaaayang awak…

P/S: Try tengok sama x dengan baju awak yang rosak ari tu “bungkusan” nih…hihi

                                                                                                            Love,
                                                                                                            Suami

ini lah alkisahnye,,,sweet sangat kan..bila baca entry ni rasa macam nak kawin sekarang je..hik3..tapi bukan senang kan nak kawin..banyak komitmen semua..hoho

p/s: harap2 dapat suami yang memahami juga...kesempurnaan bukan la keinginan utama..kebahagiaan adalah paling bermakna..
hidup ini penuh dengan warna-warni ;p



Sunday, October 24, 2010

rembat je terus,,

tengah syok2 study tetiba ada mesej masuk lak kat gmail..erm mimi hantar email la..
baca la kejap,,,macam best je...


Suatu pagi yang dingin, terjadilah satu perbualan antara seorang guru falsafah dan pelajarnya...

pelajar: guru, apakah erti cinta..?bagaimanakah saya boleh mendapatkannya...?
guru: ada sebuah ladang gandum yang luas didepan sana. berjalanlah kamu dan jangan sesekali kamu berundur. kemudian ambillah satu ranting. sekiranya kamu mendapati ranting tersebut sangat menakjubkan, ertinya kamu telah menemui cinta.
pelajar tersebut pun berjalan dan tidak berapa lama dia kembali dengan tangan yang kosong.
guru bertanya: mengapa kamu tidak membawa sebatang ranting pun...?
pelajar menjawab: saya hanya terpaksa memilih satu ranting saja, dan sewaktu berjalan saya tidak boleh mengundur kebelakang semula. sebenarnya saya telah berjumpa dengan satu ranting yang paling menakjubkan tapi saya tak tahu apakah yang akan menakjubkan di hadapan sana nanti, maka saya biarkan ranting itu lalu saya dapati tidak ada lagi ranting yang paling menakjubkan selain daripada yang saya lihat tadi. jadi saya tidak mengambil sebatang pun akhirnya.
gurunya menjawab: ye, itu lah cinta...
dihari lainnya pula pelajar tersebut bertanya kepada gurunya, apa itu perkahwinan...?
guru: ada hutan yang subur didepan sana. berjalanlah kamu. tapi janganlah kamu sesekali mengundur kebelakang. tebanglah sepohon pokok saja. dan tebanglah jika kamu merasakan bahawa pohon tersebut adalah yang paling cantik,segar dan tinggi, kerana kamu telah menemukan apa itu perkahwinan.
pelajar tersebut pun berjalan, dan tidak berapa lama, dia datang semula dengan membawa sepohon kayu, walaupun pohon tersebut tidaklah berapa segar, cantik dan tinggi pada pandangan guru tersebut.
maka gurunya pun bertanya: mengapa kamu memotong pohon seperti ini....?
pelajar itu menjawab: sebab, berdasarkan pengalaman ku sebelum ini, aku hanya berjalan separuh daripada hutan tersebut dan aku takut akan kembali dengan tangan kosong. jadi saya mengambil kesempatan menebang pohon ini lalu dibawa kesini. pada pandangan saya ianya adalah pohon yang terbaik buat saya. saya tidak mahu kehilangannya atau menyesal kerana tidak memilihnya...
maka guru itu menjawab: itulah perkahwinan.......
.
.
.
.
.
.
.
Kesimpulannya... janganlah terlalu memilih, tiada manusia yang sempurna di dunia ini.
Kalau dah dapat yang rasa macam ok jer tu.. rembat je cepat..
Lepas tu, cepat-cepat kumpul duit kahwin dan langsungkan perkahwinan..
kalau bercinta dengan lecturer pun xsalahkan,,,tak kan lari gunung dikejar,,;p


p/s: saje nak share sumting yang kita boleh renungkan bersama....;p

Thursday, October 21, 2010

Buena Suerte!!!!



buena suerte friends!!!
gud luck kengkawan,,,
bercanpur-campur bahasa yang aku guna,,
erm sama macam bercampur-campur formula statistics, numerical method, operational research macam-macam lagi la..
pape pon selamat berjuang tuk kamu,kamu dan kamu yerp..
wat exam leklok...
tuk reader-reader blog,wish me gud luck and sukses slaloo yer...
seminggu i xkan update blog..
so jangan ada yang macam ayam berak kapur pulak..
(perasan ramai follower pulak,,haha)
okei yang tu aku tak bape nak kisah pon...
i'm gonna miss my blog okei...
sob3...
Bye Myspace Comments


akhir kata sambutlah salam penuh kerinduan dari owner of this blog,,muahhh!!!
Love Myspace Comments


p/s: study biar lepak result biar gempak...
jangan hancurkan harapan mak bapak...
Animated Pictures Myspace Comments


 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...