awak klik saya happy =)

Sunday, October 17, 2010

relax sudahh,,,,

ermmmm stress nyer,,,,
keje banyak,nak exam lagi...
aishhhh...

Animated Pictures Myspace Comments

tension ker?
meh sini nak share sikit cara-cara yang aku guna kalo tengah stress tahap nak .....

first,
bila korang da rasa kepala berat tak boleh nak fikir pape lagi terus stop korang punya kerja okei..da xpayah nak paksa-paksa diri wat benda yang korang xmampu nak tanggung lagi..

second,
tarik nafas panjang-panjang then korang hembus kuat-kuat..biar beroksigen sikit otak korang tu..baru la fresh sikit otak tu kan...

third,
korang kena la jalan-jalan sikit bagi darah tu smooth,,xleh gak nak duduk je kat meja blajo tu 24 jam..kalau ikut fakta otak kita ni boleh fokus kat satu-satu benda cuma setengah jam je..sekejap kan..so lepas half an hour korang gerak-gerak la sikit wat air ke..ok..

fourth,
jerit kuat-kuat biar satu dunia dengor..haha..kalo xmaw jerit borak-borak ngan rumet korang ke ngan kucing pon ok gak..

fifth,
dengar muzik.benda ni selalu sangat aku buat..kos yang aku amik sekarang ni memang banyak calculation..so xda masalah kalo nak dengar lagu sambil belajar..baru la ada feel nak cari solution dia..

sixth,
yang ni pon aku selalu gak wat..ketawa sowang2..hahaha..aku ketawa sowang2 sebab aku dengor cerita yang lawak2 kat radio..dengan ketawa kita boleh jadikan perasaan kita yang sugul tu jadi ceria balik..xdala muke kelat je sepanjang mase kan..;p

senyum kat orang pon boleh jadi terapi jugak,senyum kan sedekah....;p
so xmaw stress2 lagi aw...


Animated Pictures Myspace Comments

p/s: actually aku pon stress gak kebelakangan ini...chill!!!

6 comments:

ariph™ said...

chill =)

SweetSyaza said...

baguslah tips kamu ni....
btw thanx for those tips :)

...fazilahpajil... said...

chill2!!
welkem..kongsi bersama yerp..;p

...fazilahpajil... said...
This comment has been removed by the author.
hearthurtnomore said...

ak + lg se....igtlah org yg tersayg yek pajil..ahahah

...fazilahpajil... said...

woo ain,,,ingt la aku org y ko syg,,haha

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...