awak klik saya happy =)

Friday, January 28, 2011

Aku Terima Nikahnya..

...Assalamualaikum...
selamat malam semua!!!
ye memang saya akan bernikah.
tapi bukan sekarang, tunggu masa dan ketika yang sesuai iaitu apabila jodoh 
dah sampai seru...
sekarang masih lagi dalam proses mengenali diri sendiri dan orang sekeliling
dan masih lagi mencuba untuk memahami pengertian Baiti Janati..
InsyaAllah..

sabtu dan ahad ni mencuba untuk lebih mendalami ilmu rumah tangga
dalam kursus kawin yang saya sertai..
moga dapat manfaat daripadanya..

lastly untuk mengenal diri bukan satu proses yang mudah.
kadang-kadang terkeliru juga dalam mentafsir hati dan pemikiran yang saling bercanggah..
mengenal orang lain juga memerlukan ilmu.
bukan main redah je judge orang macam tu macam ni.
sometimes benda ni nampak remeh tapi sebenarnya besar impactnya pada hubungan kita dengan manusia.
saya tidak pandai menulis mahupun meluahkan.
apa yang ada ni adalah peringatan untuk diri sendiri
supaya dapat manfaatkan segala ilmu dan pelajaran yang dikutip dimana-mana.

kalau berminat baca la buku ini
...
...

tajuk memang best..
isi lagi la berganda best + mantap = berkualiti
tak rugi rasanya mengutip secebis ilmu dari buku sebegini.
da baca baru taw nak mengenali seseorang tu senang atau susah
pokok pangkalnya 

" tepuk dada tanya iman "

4 comments:

kyna said...

wow! nice entri..
follow u..follow back ok ;)

sugar2 kapas strawberry said...

hope nti bila sy kawen..jodoh sy smpai syurga jgk

~BdK cHuMiL~ said...

eceh faz....sjk2 pegi kursus kwen ni dh matang ckit ye...good2 :)

✿...fazilahpajil...✿ said...

syu;Alhamdulillah rse da smpi mse tuk wat prubahan satu fasa bru..harap2 istiqamah ;)

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...