awak klik saya happy =)

Monday, January 17, 2011

Apakah makanan pertama yang hangpa masak dalam sejarah hidup hangpa

...Assalamualaikum...
tak jawab dosa jawab sayang!!
ayat cik Maria ni..hehe pinjam sekejap je =)
ok sedang aku kebosanan berblogging tetiba nampak la 
satu entri yang agak menarik perhatian aku
kat blog incik nakal..
tajuk entry ni korang boleh usha sendiri kat blog dia yang best tu...

so aku decide nak join kuiz yang agak susah gila bagi aku yang memang tak berapa pandai nak masak yer.
sila gelakkan aku kuat2..haha
dan jawapannya adalah..
jeng3!!!!

1.B
2.erk?macam sume ada je...
3.A
4.erk?macam tade jawapan je..hik3..
5.B
6.Markerel macam nama ikan sardin..tapi sardin ke???hehe xtaw lor...

wahhhh!!!tengok aku memang tak terro dalam masak memasak nie...
ish3....

untuk syarat terakhir aku kena cerita masakan pertama aku..
seingat aku la benda paling simple gila nak masak adalah
.
.
.
.
taraaa!!!!!
nasi goreng + telur dadar

masakan aku masa aku darjah 6 kalo tak silap..
hehehe....
mase tu memang kena kondem la dengan famili sebab tak taw masak.
tape aku kan kuat semangat so aku gagahkan juga masak nasi goreng tu
walaupon semua orang tak nak pandang masakan aku...
huargggggg!!!!
tapi aku tak sedih pon sebab mak aku cakap sedapp!!!
hehehe (ketawa gedikz)
masa tu baru la aku boleh tersenyum sikit..
mak aku pesan masak ni kena ada seni..
ermmmm macam mana tu eik??
ala baling2 bawang,cili,telor semua dalam kuali seni la tu namanye kan...

adiosssss!!!
^_^

2 comments:

! Encik Nakal ! said...

sedapnya nasi goreng....

adehh~~lapar terus ni nak p mkn sat

hahaha~~tq join

nantikan keputusannya okeh

✿...fazilahpajil...✿ said...

yummy..lapo lak....=)

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...